Från Sundsvall till Italien

Från Sundsvall till Italien

Från tryout med ISM Academy i Sverige, till en ny tryout i Italien så hamnade Andrés Escobar hos ISM i Italien.

Andrés, hur kommer det sig att det blev Italien?
Italienskt fotboll har alltid varit intressant för mig. Speciellt för deras taktiska idéer och tuffhet, något jag kände passade mig. Det var inte lätt i början med tempot och aggressiviteten men efter ett tag så kom man in i det och kände direkt att detta skulle bli ett bra steg för min utveckling.

Hur har säsongen varit då?
Säsong har varit riktigt lärorikt och bra. Såg inte alltid ut så. I början så fick jag sitta en liten del på bänken men som sagt när jag kom in i det så började jag prestera på träningar vilket gjorde att jag började få starta och prestera på match. Det slutade med att jag fick vara kapten för laget vilket jag inte hade trott i början av säsongen. Så det är bara att ha huvudet högt och kämpa på och inte ge upp!

Hur kunde en vecka se ut för dig?
En vecka här nere i Italien såg ut så här. Vi vaknade ungefär runt 7 för att få i oss lite frukost. Därefter gick vi tillbaka till rummen för att göra oss ordning till italienskalektionen. Vi hade italienska från 8:15-12:40. Med raster under tiden såklart. Beroende på dagarna så hade vi tvätt att hämta eller lämna in från 12:40-13:00. Och runt 13:00 så började vi äta lunch för att göra oss redo för träning 15:00. Vi åker med lagbussen 14:00 och kör ett pass från 15:00 – 16:45. Så gjorde vi måndag till fredag. Det är väldigt mycket fotboll. Och oftast försökte som slänga in en match per vecka. På en onsdag eller torsdag normal.

Vad är höjdpunkten denna säsong för dig?
Måste säga Rimini-turneringen. En turnering dom hittade och anmälde sig till. Vi åkte dit med ett relativt stark trupp. Vi mötte lag från Tyskland, Schweiz och Italien och kom hela vägen till final utan att förlora en enda match på vägen. Men det räckte tyvärr inte hela vägen. Tyvärr så förlorade vi finalen med 5-4 på straffar. Men riktigt kul var det att på bo på hotell i Rimini med grabbarna, riktig fin stad och fin upplevelse.

Vad för lag spelade ni mot under säsongen?
Under säsongen spelade mot riktig bra lag som Parma, Perugia, Novara, Arezzo, Gubbio som är proffslag allihopa. Det blev även en massa bra Serie D-lag och Eccellenze – lag.

Har du några tips till andra unga spelare?
Tips till unga spelare måste vara att inte ge upp och verkligen ge ett försök på sin dröm om att bli fotbollsspelare. Det är inte alltid lätt. Det kan gå emot en till och med. Men har man rätt inställning och ger 110% varje träning så kan jag lova att man utvecklas.

Hur ser dina planer ut med fotbollen nu?
Mina framtidsplaner ser ljusa ut. Hade jättegärna fortsatt i Italien men har lite problem med skolan här i Sverige så vill gå ut gymnasiet innan jag ger utomlandsfotbollen ett försök igen. Men ska testa på med några allsvenska u19-lag samt division 2-lag i Sverige. Vi får hålla tummarna helt enkelt!

Vill du gå samma väg som Andrés? Anmäl dig till våra sommartryouts!
Du kan läsa mer på http://ismnordic.se/tryout-sverige/

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *